Nikos Tsioulas. Μάθε τα πάντα για τον γοητευτικό Έλληνα και την επιστροφή του!

 Nikos Tsioulas. Μάθε τα πάντα για τον γοητευτικό Έλληνα και την επιστροφή του!



Από Μαρίνα Μπενεβά

Τα πρώτα μου ερεθίσματα τα είχα μέσα από την οικογένεια μου: έχω ακόμα έντονα στο μυαλό μου μνήμες να κάθομαι με τον αδερφό μου και να σχεδιάζουμε τον δικό μας brand.













Τα πρώτα χρόνια και οι συνεργασίες στο εξωτερικό

Nikos Tsioulas γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Η προϋπηρεσία του στο μόντελινγκ ξεκίνησε πριν από χρόνια στην Ιταλία όπου τον ανακάλυψε ένα πρακτορείο όταν σπούδαζε στο πανεπιστήμιο FUA. Οι πιο δημοφιλείς πασαρέλες του εξωτερικού τον έχουν φιλοξενήσει και συνεργασίες με ονόματα όπως η Levis και η Diesel υπάρχουν στο βιογραφικό του. Ένα βιογραφικό για το οποίο θα πρέπει να νιώθει περήφανος, αφού από μικρή ηλικία κατάφερε όσα λίγοι μπορούν κι όλα αυτά, ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε.


Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο runway όταν ήταν ακόμα φοιτητής για το teenage brand Hollister.

Αφού σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία όπου σπούδασε Digital Marketing ενώ παράλληλα έγινε μέλος του MT Model Management κλείνοντας το πρώτο του χρυσό συμβόλαιο με την Le Mont Saint Michel. Αργότερα ακολούθησαν και άλλες μεγάλες συνεργασίες όπως η ιταλική έκδοση του περιοδικού Men’s Health, συνεργασία με την εταιρία Tom Ford και look books και καταλόγους σε μεγάλες εταιρίες.




Αφού ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη για να δουλέψει με τα πιο hot και σύγχρονα ανδρικά brands επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε ενεργά με τον χώρο της μόδας ως social media coach στα καλύτερα πρακτορεία μοντέλων, ενώ δημιούργησε το δικό του brand με ρούχα και αντρικά αξεσουάρ












Ο Nikos Tsioulas είναι το πρόσωπο που θα συναντάς στο μέλλον όλο και περισσότερο, αφού ως Έλληνας μοντέλο και entrepreneur έχει ήδη μεγάλη αναγνώριση στο εξωτερικό. Έχει περπατήσει σε πασαρέλες των Byblos, Le mont Saint Michel, Roccobarocco, Bikkembergs, Aspesi, Brunello Cucinelli και Franklyn Marshall. Έχει φωτογραφηθεί από κορυφαίους φωτογράφους στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με τα πιο δημοφιλή μοντέλα όπως τον Oliver Cheshire και την Brooklyn Decker.



Ο τρόπος που κοιτάει το φακό έχει κάτι το αθώο αλλά και πολύ ερωτικό ταυτόχρονα. Ένας περίεργος συνδυασμός που απ’ την αρχή τον έκανε να ξεχωρίζει πάντα σε κάθε κόνσεπτ που του ζητούσαν να εξυπηρετήσει
Ωστόσο ο Nikos δεν αρκείται μόνο σε αυτά που έχει κάνει και πάντα θέλει να εξελίσσεται και να δημιουργεί.


Σε ποια ηλικία αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;

Δεν ήταν ακριβώς απόφαση. Ξεκίνησα να ασχολούμαι παράλληλα με τις σπουδές μου στα 19 μου. Τότε σπούδαζα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και παράλληλα έκανα κάποιες δουλείες και καταλόγους για brands και eshops στην Ελλάδα. Ωστόσο η ενασχόλησή μου με οτιδήποτε δημιουργικό με γέμιζε από μικρή ηλικία. Τα πρώτα μου ερεθίσματα τα είχα μέσα από την οικογένεια μου: έχω ακόμα έντονα στο μυαλό μου μνήμες να κάθομαι με τον αδερφό μου και να σχεδιάζουμε τον δικό μας brand.











Πως έγινε η πρώτη πρόταση για μεγάλη συνεργασία στο εξωτερικό;

Τον πρώτο χρόνο που έφυγα στην Ιταλία για να συνεχίσω τις σπουδές μου, σε ένα πάρτι γνώρισα την booker του MT management και την επόμενη βδομάδα πήγα στο πρακτορείο για συνέντευξη. Μετά από λίγο καιρό ήρθε η συνεργασία με την Hollister και την Le Mont Saint Michel και ακολούθησαν όλες οι υπόλοιπες συνεργασίες.


Γιατί δεν έμεινες στο εξωτερικό; Έχεις κάνει πολύ σημαντικές δουλειές εκεί….

Σίγουρα και πραγματικά αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός. Ωστόσο νιώθω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω γιατί πάντα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου παράλληλα με το μόντελινγκ. Τα τελευταία χρόνια μαζί με τον αδερφό μου και τον καλύτερο μου φίλο έχουμε δημιουργήσει ένα αντρικό brand με ρούχα και αξεσουάρ μόνο για άντρες , το M2Style, κάτι που ήταν πάντα το όνειρο μου. Επίσης αγαπώ πολύ την Ελλάδα και πάντα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω.

Πες μας κάτι περισσότερο για το M2Style
H πρώτη ιδέα για το M2style ήταν να ασχολείται να το hairstyling και την ανδρική περιποίηση. Πάντα είχα κόλλημα με τα μαλλιά μου.  
Πρόκειται για ένα urban, street style brand, με φρέσκια και εναλλακτική οπτική πάνω στο ανδρικό στυλ. Ιδιαίτερες, λεπτές, κλασικές και μίνιμαλ γραμμές, με έντονα στοιχεία από Ιταλική μόδα. Στόχος μας είναι εκτός από τα ρούχα και τα αξεσουάρ να δημιουργήσουμε εικόνες στον σύγχρονο άντρα και να γίνουμε πηγή έμπνευσης για αυτόν.


Στο εξωτερικό πως σε αντιμετώπιζαν ως Έλληνα;

Στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολη η προσαρμογή. Ειδικά από ένα σημείο και μετά που έπρεπε να ταξιδεύω συνεχώς. Εμείς, ως λαός, είμαστε πιο ζεστοί, πιο φιλικοί. Στο εξωτερικό τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Δεν μας καταλαβαίνουν και ενοχλούνται. Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπισή τους, όλοι με ρωτούσαν πώς βιώνουμε την κρίση κι αν έχουμε να φάμε στην Ελλάδα… Και τους απαντούσα πως όλα είναι καλά και, ναι, έχουμε να φάμε (γελάει). Πως μια χαρά είμαστε. Το ότι περνάμε δυσκολίες είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε μία τριτοκοσμική χώρα. Αυτό με θύμωνε πολύ.

Σε κάποιες από τις καμπάνιες που συμμετείχες δεν δίστασες να ποζάρεις εντελώς γυμνός. Θα ξανά έκανες κάτι τέτοιο στο μέλλον;

Ναι φυσικά. Όλες οι δουλείες που έχω κάνει με εκφράζουν και το γυμνό αν αποτυπωθεί σωστά από τον φωτογραφικό φακό είναι τέχνη και δεν προσβάλει κανέναν. Μια από τις δουλειές που είχα κάνει στο Μιλάνο ήταν για Παγκόσμια καμπάνια κατά του AIDS και πραγματικά νιώθω πολύ περήφανος για αυτό. Για να το ξανά κάνω στο μέλλον πρέπει να με εκφράζει εξίσου και να μπορέσω να είμαι σίγουρος για τον σκοπό και το αποτέλεσμα της φωτογράφισης.











Ποια είναι η σχέση σου με τα social media και τον κόσμο;

Η ενασχόληση μου με τα social πάντα μου άρεσε ωστόσο, περισσότερο με το Instagram, ασχολήθηκα τα τελευταία δύο χρόνια γιατί παλιότερα δεν είχα τον χρόνο να το διαχειριστώ όπως εγώ ήθελα . Μου αρέσει πολύ να δίνω το στίγμα μου μέσα από τις εικόνες που παρουσιάζω και να επικοινωνώ με τον κόσμο που μου ζητάει συμβουλές πάνω στο αντρικό στυλ. Με κάνει χαρούμενο γιατί αναγνωρίζεται η δουλειά μου με αυτό τον τρόπο.

Έχεις δημιουργήσει φιλίες από το χώρο;

Ναι, φυσικά. Διατηρώ ακόμα κάποιες φιλίες από τότε στη ζωή μου. Ωστόσο λόγο χρόνου και απόστασης δυστυχώς δεν υπάρχει η επικοινωνία που υπήρχε κάποτε.

Οι γονείς σου ήταν πάντα δίπλα σου;

Ναι, και με στήριξαν πολύ. Εντάξει, όταν είπα ότι θα ασχοληθώ με το modeling, στην αρχή αντέδρασαν. Υπήρξε μία άρνηση, ήταν ένα γεγονός που καταρχήν δεν θα ήθελαν να συμβεί. Μετά όμως, και με την πάροδο του χρόνου, το συνήθισαν, είδα πόσο σοβαρός είμαι στις επιλογές μου και άλλαξαν στάση. Είναι δίπλα μου σε όλα πια. Απλά κι εκείνοι, ως γονείς, είχαν τις ανησυχίες τους. Λογικό.


Στις σχέσεις σου είσαι εύκολος σύντροφος;

Όχι, όχι σε καμία περίπτωση. Είμαι πολύ δοτικός αλλά έχω και πολλές απαιτήσεις. Έχω ιδιοτροπίες στον χαρακτήρα μου, αλλά και σε αυτά που απαιτώ από μία γυναίκα.

Θεωρείς ότι οι Ελληνίδες είναι από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, όπως μου έχουν πει αρκετοί άνδρες στις συνεντεύξεις τους;

Δεν είναι θέμα εθνικότητας, αλλά όντως ισχύει. Είναι σίγουρα πιο θερμές και ζεστές γυναίκες. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι απόλυτο.











Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Να γίνει το M2Style το νούμερο ένα ανδρικό brand στην Ελλάδα. Χρειάζεται πολύ κόπο και δουλειά από όλους μας αλλά ο τρόπος που δουλεύουμε μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι εφικτό. Ήδη έχουν γίνει πολύ σημαντικές καμπάνιες και παραγωγές που μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι. Έρχονται σπουδαίες συνεργασίες και καμπάνιες στο μέλλον που αξίζει να τις δείτε



Instagram : @nikostsioulas


Previous Post Next Post