Τα προϊόντα περιποίησης που κακώς δεν χρησιμοποιείς ενώ θα έπρεπε

 

Τα προϊόντα περιποίησης που κακώς δεν χρησιμοποιείς ενώ θα έπρεπε
Οι εποχές που άνοιγες το ντουλάπι ενός αντρικού μπάνιου και έβρισκες μονάχα αυτά τέσσερα προϊόντα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς ή δυστυχώς.

Στις μέρες μας, η περιποίηση δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών, αλλά και δικό σου, με ολοένα και περισσότερα προϊόντα που αφορούν το σύγχρονο άντρα και τις ανάγκες του να κατακλύζουν την αγορά. Και εδώ, μπερδεύει το πράγμα...
Δώδεκα προϊόντα περιποίησης που πηγαίνουν το αντρικό grooming ένα βήμα παραπέρα, αναδεικνύοντας τον καλύτερο εαυτό σου.
Απ' όλα τα προϊόντα περιποίησης που κυκλοφορούν εκεί έξω, ποια αξίζει να περιέλθουν στην κατοχή τους; Τα εξής δώδεκα:
Ενυδατική προσώπου με δείκτη προστασίας
Το μέγα λάθος που κάνουν κυρίως οι άντρες, αλλά και πολλές γυναίκες, ιδίως όταν έρχεται το καλοκαίρι είναι να χρησιμοποιούν αντηλιακό μόνο όταν είναι στην παραλία. Κι όμως, η μάχη με τον ελληνικό ήλιο δεν εξαντλείται στην θάλασσα, ούτε στο καλοκαίρι.

Φρόντισε λοιπόν να χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, αλλά ολόκληρου του έτους. Εξάλλου, στην Ελλάδα ο ήλιος λάμπει ακόμα και τον χειμώνα.

Έτσι, θα διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη ενώ ταυτόχρονα θα τις παρέχεις την απαραίτητη προστασία. 2 σε 1.
Αντιρυτιδική κρέμα ματιών
Λένε πως η ηλικία ενός άντρα φαίνεται από τα μάτια του. Συγκεκριμένα, από τις ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζονται κάτω από τα βλέφαρά του. Φρόντισε λοιπόν να ξεγελάσεις το χρόνο και να φροντίσεις το πιο ευαίσθητο σημείο της επιδερμίδας του προσώπου σου, επενδύοντας σε μία κρέμα ματιών που πρώτον θα απαλύνει τις έντονες γραμμές, που έχουν σχηματιστεί, θα καταπραΰνει τους μαύρους κύκλους και θα σε απαλλάξει από τις ανεπιθύμητες «σακούλες».
Σέρουμ προσώπου
Αν υπάρχει ένα προϊόν που μπορεί να ανακουφίσει την επιδερμίδα σου από την καθημερινή κούραση και το άγχος, αυτό δεν είναι άλλο από το σέρουμ. Και εξηγούμαστε: Είναι σαν την ενυδατική κρέμα, μόνο που η υφή του είναι πιο ελαφριά και έχει συνήθως τη μορφή τζελ ή λαδιού. Δουλειά του είναι η βαθιά ενυδάτωση, καθώς διεισδύει σε μεγαλύτερο βάθος απ' ότι μία κοινή ενυδατική κρέμα προσώπου.
Μάσκα προσώπου
Μία φορά την εβδομάδα αφιέρωσε πέντε με δέκα λεπτά από το χρόνο σου για να διατηρήσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου καθαρή, λαμπερή και ενυδατωμένη. Πώς; Απλώνοντας μια μάσκα που να ταιριάζει με τις ανάγκες του δέρματός σου (κανονικό, μικτό, λιπαρό ή ξηρό). Σκοπός της είναι να καθαρίσει τους πόρους της επιδερμίδας σου και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που γεμίζουν τη μύτη, το πιγούνι και το μέτωπό σου με μαύρα στίγματα.
Κρέμα νυχτός
Το ρητό λέει ότι όσο εσύ κοιμάσαι, η τύχη σου δουλεύει. Εμείς πάλι θα σου πούμε ότι όσο εσύ κοιμάσαι, το δέρμα σου εργάζεται σκληρά για να ξυπνήσεις το πρωί φρέσκος. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευθείς, απλώνοντας πριν κοιμηθείς μια κρέμα νυκτός σε πρόσωπο και μάτια.
Conditioner για τα μαλλιά
Απαραίτητο to σαμπουάν για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών σου, αλλά δεν είναι το μοναδικό προϊόν που πρέπει να υπάρχει στο μπάνιο σου. Εξοπλίσου με ένα conditioner για θρέψη και λάμψη, ιδίως αν έχεις μακριά λεπτά ή η τρίχα σου είναι λεπτή.
Αποσμητικό (το σωστό)
Ποιο είναι αυτό; Εκείνο που δεν διαθέτει parabens, αλουμίνιο και οινόπνευμα και είναι κατά βάση άοσμο, περιέχοντας φυσικά συστατικά, όπως ορυκτός κρύσταλλος, αλόη και αιθέρια έλαια. Θα το βρεις τόσο σε μορφή roll on, όσο και σε stick ή σπρέι κυρίως στα φαρμακεία
Κρέμα χεριών
Δεν είναι κακό να έχεις κι εσύ μαλακά χέρια και να μην τα αφήνεις να ξηραίνονται σε υπερβολικό βαθμό, να γεμίζουν πληγές και να έχουν τραχιά και άγρια υφή. Λίγο πριν κοιμηθείς, εφάρμοσε μικρή ποσότητα από μια κρέμα χεριών, προκειμένου να μειώσεις την ξηρότητα και να ανακουφιστείς.
Previous Post Next Post