Τι πρέπει να γνωρίζεις για να χτίσεις το προσωπικό σου στυλ

 Τι πρέπει να γνωρίζεις για να χτίσεις το προσωπικό σου στυλ

Το κλειδί για το παραπάνω είναι η απλότητα: πρέπει να φτιάξεις μια γκαρνταρόμπα με «κομμάτια» που σε κολακεύουν αλλά και ταυτόχρονα σου επιτρέπουν να τα φοράς και όχι «να σε φοράνε». Εν συντομία: Απέφυγε τη φλυαρία και την υπερβολή των πολύ μοδάτων ρούχων, δείξε εμπιστοσύνη στα κολακευτικά χρώματα και σχήματα και μη διστάζεις να υιοθετήσεις κάτι που πραγματικά σου ταιριάζει και φυσικά σε ικανοποιεί.

1. Διάλεξε ένα χρώμα

Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, ωστόσο η βάση ενός επιτυχημένου προσωπικού στυλ είναι το να φοράς χρωματικούς τόνους που να ταιριάζουν με τις σωματικές σου αποχρώσεις. Εάν διαθέτεις θερμούς σωματικούς τόνους (π.χ. έχεις δέρμα που μαυρίζει εύκολα, και σκούρα ξανθά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά) σου πηγαίνουν οι αποχρώσεις με κίτρινη υποτονικότητα όπως αυτές του καφέ, του πράσινου, του ταμπά και του κόκκινου.
Εάν οι σωματικοί σου τόνοι πλησιάζουν το ψυχρό (σκούρα ή γκρι-άσπρα μαλλιά, σκούρα μάτια, χλωμό ή ελαφρώς κίτρινο δέρμα) οποιοδήποτε ρούχα με μπλε αναφορές θα δείχνει τέλεια επάνω σου. Από τη στιγμή λοιπόν που θα βρεις το ιδανικό σου χρώμα, υιοθέτησέ το στα περισσότερα ρούχα σου και χρησιμοποίησέ το με κάθε ευκαιρία. Προσοχή απλά στις υπερβολές.
2. Δείξε φειδώ στα αξεσουάρ

Εάν υπάρχει ένας κανόνας που να διέπει μόνιμα το αντρικός στυλ αυτός είναι το less is more. Ένα απλό σύνολο, εμπλουτισμένο με δυο δυνατά και υψηλής ποιότητας αξεσουάρ τα οποία χρησιμοποιείς συχνά, μπορεί να κάνει θαύματα. Ένα καλό ζευγάρι γυαλιά, για παράδειγμα, ή ένας απλός δερμάτινος χαρτοφύλακας. Μια χρωματιστή ποσέτ σ' ένα μουντό γκρι σακάκι. Ένα ζευγάρι «τολμηρές» κάλτσες κάτω από ένα υποτονικό κοστούμι. Τέτοια στοιχεία θα δώσουν βάθος στο look σου και θα εκληφθούν ως ένδειξη φαντασίας και εκτίμησης στη λεπτομέρεια.
Προσοχή: βάλε όλα αυτά μαζί και θα μοιάζεις υπάλληλος σε τσίρκο...
3. Τα κλασικά ονομάζονται έτσι για κάποιο λόγο
Λευκά sneakers, slim cut τζιν, καλοραμμένα λευκά πουκάμισα και σωστά στην εφαρμογή τους T-shirt. Είναι ορισμένα ρούχα που αντέχουν στο χρόνο, όσες μόδες κι αν περάσουν, για τον απλό λόγο ότι πηγαίνουν -λιγότερο ή περισσότερο- σχεδόν στους πάντες, κάνοντας όσους τα φορούν να δείχνουν μια χαρά. Γι' αυτό, λοιπόν, η πιο σίγουρη λύση για κάθε άντρα να επενδύσει μερικά χρήματα σε μερικά τέτοια κομμάτια-κλειδιά που να ταιριάζουν στο σώμα του και στη συνέχεια να «χτίσει» ολόκληρη την γκαρνταρόμπα του γύρω απ' αυτά.

Με άλλα λόγια ο βασικός άξονας αυτών των διαχρονικών ρούχων μπορεί εύκολα να εμπλουτιστεί στη συνέχεια με πιο «πειραματικά« κομμάτια και να σου επιτρέψει ανάλογα την εποχή να δημιουργήσεις σύνολα που δύσκολα θα πέσουν «έξω».
4. Μη δίνεις σημασία στα trends
Οι τάσεις στις επιδείξεις μόδας -εάν και εφόσον φτάσουν να δουν το τέλος της γραμμής παραγωγής- χρειάζονται περίπου τρεις σεζόν για να «φιλτραριστούν» από το ευρύ κοινό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις; Να μην τους δίνεις ιδιαίτερη σημασία. Επειδή οι σχεδιαστές επιμένουν ότι τα floral θα είναι το big thing της άνοιξης, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα σου ταιριάζουν κιόλας. Για την ακρίβεια μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.

Εάν δεν έχεις βάλει ποτέ σου «λουλουδάτα» το πιθανότερο είναι να δείχνεις έξω απ' τα νερά σου με ένα τέτοιο πουκάμισο πάνω σου. Εάν ωστόσο θέλεις να υιοθετήσεις ένα trend βάλ' το στην γκαρνταρόμπα σου σε πολύ μικρές και ασφαλείς δόσεις. Μια floral γραβάτα ή ένα τέτοιο φουλάρι για να το συνδυάσεις με το navy blazer που ήδη έχεις.
5. Γνώρισε καλά το σώμα σου
Δεν ταιριάζουν όλα τα ρούχα σε όλους τους σωματότυπους. Εάν για παράδειγμα έχεις «βαρύς» γλουτούς τα παντελόνια που σου πηγαίνουν περισσότερο είναι εκείνα που διαθέτουν πιέτες και κωνικό σχήμα (στενεύουν δηλαδή στα μπατζάκια). Έχεις φαρδύς ώμους; Διάλεξε πιο αποδομημένα σακάκια με ελαφρώς στενή μέση. Είσαι κοντός και στιβαρός; Ψάξε για σακάκια με πολύ καλή εφαρμογή και τελείωμα λίγο πάνω από το γοφό σου. Για τους ψηλόλιγνους, ιδανική λύση είναι τα blazer που καλύπτουν τα νώτα τους και διαθέτουν «τσιμπημένη» μέση. Όσο πιο σύντομα μάθεις να ξεχωρίζεις τον τύπο των ρούχων που ταιριάζουν στον σωματότυπό σου τόσο λιγότερα σφάλματα θα κάνεις στην εμφάνισή σου.
6. Παραλλαγές σε ένα θέμα
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λένε στα γήπεδα. Γιατί λοιπόν να επέμβεις σε κάτι που ήδη «δουλεύει» μια χαρά πάνω σου; Εάν σου πάνε για παράδειγμα τα slim μπλε παντελόνια, οι μακρυμάνικες μπλούζες με ανοιχτή λαιμόκοψη και τα bomber jackets, μείνε σ' αυτό το στυλ και απλά πειραματίσου με αλλαγές στην ποικιλία των υφασμάτων, των χρωματικών τόνων και στην πρόσθεση ή την αφαίρεση κάποιων ρούχων ως layers. Να θυμάσαι απλά πως όσο πιο περίπλοκο είναι ένα look τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να «κολλήσει».
Previous Post Next Post