Θερμαίκός: Τι μας είπε ο υπ. Δήμαρχος Τζέκος και ο σύμβουλος Αθανασούλης (εκλογές)



Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Τζέκος  και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθανασούλης Πέτρος Γαβριήλ του συνδυασμού ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ 

σε συνέντευξη στον Αντωνίου Κώστα μιλούν για την απόφασή τους να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση.


-Κ. Τζέκο, κατά τη γνώμη σας ο δήμος Θερμαϊκού έχει τη θέση και την εικόνα που του αξίζει; Αν όχι, πού οφείλεται αυτό και τι προτείνετε εσείς;


Η εικόνα του δήμου σίγουρα δεν είναι αυτή που αρμόζει. Από την εφαρμογή του Καλλικράτη βλέπουμε στον δήμο μια στασιμότητα. Συγκεκριμένα, κάποιες δημοτικές εγκαταστάσεις ρημάζουν και παράλληλα, δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μεγάλο έργο. Αυτό θεωρώ ότι οφείλεται στην οργάνωση του δήμου. Ο δήμος αποτελείται από 8 κοινότητες και όλα τα προβλήματα διευθετούνται στην έδρα του δήμου, την Περαία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη χρονική διάρκεια επίλυσης ενός προβλήματος και τη συσσώρευση αυτών. Ο συνδυασμός μας έχει τη λύση. Ένα νέο μοντέλο διοίκησης με ψηφιοποίηση και εκσυγχρονισμό της κεντρικής διοίκησης και των υπηρεσιών. Τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται στην κοινότητα όπου δημιουργούνται. Σ΄αυτό θα βοηθήσουν οι ισχυρές τοπικές κοινότητες και οι τοπικοί αντιδήμαρχοι. Επίσης, η επιλογή εξειδικευμένων συμβούλων θα αποτελούσε μεγάλη βοήθεια για εμάς.  


-Κ. Τζέκο μιλήσατε για εξειδικευμένους συμβούλους. Σε ποιους τομείς τους χρειάζεται ο δήμος;


ΟΙ εξειδικευμένοι σύμβουλοι είναι ένα εργαλείο για κάθε δήμαρχο. Η δημιουργία και η  στελέχωση της Υπηρεσίας Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων θα μας εξασφαλίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά την πρόσβαση του δήμου σε εξωτερικές πήγες χρηματοδότησης. Επιπλέον, στοχεύουμε σ΄ ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) το οποίο θα συγκεντρώνει ολόκληρη την ψηφιακή γεωχωρική πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς της δημόσιας διοίκησης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλο το χώρο ευθύνης του δήμου. Ένας μηχανικός με εξειδίκευση στο GIS, μας είναι απαραίτητος. Ακόμα, θα δώσουμε τη δέουσα σημασία και στις ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων που κατοικούν στον δήμο μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους. Γι΄αυτό τον σκοπό, ένας ειδικός σύμβουλος για θέματα ΑΜΕΑ θα είναι δίπλα μου.  


-Κ. Αθανασούλη είστε ένας νέος άνθρωπος. Τι είναι αυτό που θα θέτατε ως πρώτη προτεραιότητα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς ?


Οι άνθρωποι που ζουν εδώ αξίζουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής. Τα θέματα που επηρεάζουν άμεσα τους πολίτες του δήμου όπως η καθαριότητα και η μετακίνηση αποτελούν προτεραιότητα για μας. Θα ενισχύσουμε την υπηρεσία καθαριότητας -πρασίνου, θα δώσουμε έμφαση στην ανακύκλωση, σταδιακά θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων σε κεντρικά σημεία του δήμου και θα προωθήσουμε πιλοτικά τον οικογενειακό κάδο στις μικρές κοινότητες. Όσο αφορά την μετακίνηση των πολιτών προτεραιότητες αποτελούν οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων, η δημιουργία κυκλικών κόμβων και η ενδοδημοτική  συγκοινωνία. Από ΄κει και πέρα ως πατέρας τα παιδιά μου είναι η κινητήριος δύναμή μου ώστε να ασχοληθώ με τα κοινά . Θέλω να μεγαλώσουν όλα τα παιδιά σ΄ έναν δήμο που θα τους προφέρει το καλύτερο που μπορεί. Έτσι λοιπόν, σαν προσωπική προτεραιότητα έχω τις δομές και τις υπηρεσίες που βρίσκονται γύρω  από τα παιδιά και τους νέους. Αυτά είναι οι παιδικές χαρές, οι επισκευές των σχολείων και η αναβάθμισή τους, τα ανοιχτά σχολεία με δράσεις για τα παιδιά το απόγευμα, η δημιουργία Κέντρου Νεότητας, η θέσπιση δημοτικού συμβουλίου νέων και οι εγκαταστάσεις άθλησης.


-Κ. Αθανασούλη σας βλέπουμε στο πλευρό του Θεόδωρου Τζέκου αρκετά συχνά στις επισκέψεις του σε όλο το δήμο Θερμαϊκού. Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες?


Κατά τις επισκέψεις μας στους συλλόγους και στα αθλητικά σωματεία των δημοτικών  ενοτήτων του δήμου μας, ήρθαμε πιο κοντά με τους συμπολίτες μας και αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες τους. Επίσης, περπατήσαμε σε γειτονιές και μιλήσαμε με τους πολίτες με τον ίδιο σκοπό. Οι συμπολίτες μας, μας δέχτηκαν παντού πολύ θετικά. Αυτό οφείλετε κυρίως στην εμπιστοσύνη που εκπέμπει ο επικεφαλής μας. Μας βρήκαν ετοίμους με λύσεις στα προβλήματα του δήμου, με  όραμα, με γνώσεις και όρεξη για δουλειά.  Το βασικότερο όμως που μας ζήτησαν, ήταν να μην αδιαφορήσουμε και να είμαστε κοντά τους και μετά τις εκλογές. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε κοντά τους , κάτι που πρεσβεύει ο επικεφαλής μας  Θεόδωρος ΤΖέκος από την πρώτη μέρα, καθώς και όλη η ομάδα. Θα μαθαίνουμε τα προβλήματα και θα βρίσκουμε λύσεις, δεν θα τα αποφεύγουμε. Κοντά μας θέλουμε όμως και εμείς τους πολίτες. Γι’ αυτό  θα δημιουργήσουμε μια εφαρμογή στην οποία θα καταγράφονται τα παράπονα και θα μας προτείνουν ιδέες, ώστε να μας βοηθήσουν να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο.



Previous Post Next Post