Πώς θα ξέρεις αν πίνεις καθαρό νερό;

Τι νερό πίνουμε; Πόσο ασφαλές είναι; Τι επικίνδυνα συστατικά ενδεχομένως περιέχει και πώς μπορούμε να κάνουμε το νερό που φτάνει στο ποτήρι μας περισσότερο υγιεινό;

Η κατανάλωση μολυσμένου νερού μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδες, δυσεντερίες, διάρροιες και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις, ορισμένες φορές μοιραίες και η μακροχρόνια κατανάλωση νερού που περιέχει επικίνδυνες τοξικές ουσίες οδηγεί σε σοβαρές οργανικές βλάβες.
Τι πρέπει να προσέχετε


Το πόσιμο νερό πρέπει να είναι καθαρό. Η κατανάλωση θολού νερού μπορεί να είναι επικίνδυνη, γιατί το νερό που μεταφέρεται μέσα από σκουριασμένους σωλήνες περιέχει βακτήρια που είναι δηλητήριο για τον οργανισμό . Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι το νερό πρέπει να καταναλωθεί άμεσα με το που βγει από τη βρύση γιατί υπάρχει κίνδυνος αν περάσει πολύ ώρα να αυξηθούν τα μικρόβια.

Όταν το χλώριο που έχει μέσα το νερό  μπει στον οργανισμό μας σε μεγάλες ποσότητες, τότε μακροχρόνια μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον  λάρυγγα και το στομάχι, προβλήματα στο γαστρεντερικό, σκλήρυνση των αρτηριών, οιδήματα, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, προβλήματα στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη κ.ά.
Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους καταναλωτές να αγοράζουν νερό από σημεία πώλησης όπου η αποθήκευση είναι κατάλληλη για το νερό! 

Τι πρέπει να προσέξετε?

Προσοχή! Το νερό βρύσης που μπαίνει μέσα σε οποιοδήποτε δοχείο πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 1-2 ώρες όταν είναι εκτός ψυγείου ή το πολύ μέσα σε 24 ώρες όταν διατηρείται εντός ψυγείου – σε αντίθετη περίπτωση καθίσταται μικροβιακά επισφαλές και άρα επικίνδυνο.
  • Αποφύγετε την κατάποση νερού με περίεργες οσμές
  • Το πόσιμο νερό ΔΕΝ πρέπει να είναι θολό αλλά διαυγές
  • Μην καταναλώσετε εμφιαλωμένο νερό που δεν σας σερβίρεται σφραγισμένο
Παρ' όλα αυτά το να είσαι 100% σίγουρος για το αν  είναι καλό το νερό που βγαίνει από τη βρύση σας είναι αδύνατον. 
Άρα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ώστε να πίνουμε πιο καθαρό νερό εμείς και η οικογένεια μας. 

Πως μπορούμε να κάνουμε το νερό του σπιτιού μας πόσιμο

Παλιότερα ήταν δύσκολο το νερό της βρύσης να φιλτραριστεί σωστά και έτσι όλοι καταλήγαμε στα εμφιαλωμένα!
 Όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας, υπάρχουν περιπτώσεις που το νερό της βρύσης μπορεί να γίνει τέλεια πόσιμο με  φίλτρο νέας τεχνολογίας!
Το 2017 ο Ελβετός βιοχημικός Thomas Bosshart κατάφερε να δημιουργήσει ένα επαναστατικό φίλτρο  που κατάφερε να φιλτράρει το νερό της Ινδίας και της Αφρικής που μέχρι τώρα ήταν αδύνατον.

Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στο δικό μας!



 

Previous Post Next Post