Top 10 χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Top 10 χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

πηγή: yolo.gr/ 


xionodromiko-kalavrita
















Για να πούμε και κάτι κλισέ «Κρύο, καιρός για δύο». Για τα ζευγάρια, ο χειμώνας ενδεικνύεται για ρομαντικές διακοπές, οπότε πάρτε το ταίρι σας και κάντε μια εξόρμηση, ανανεωθείτε και εσείς αλλά και η σχέση σας! Εάν έχετε και παιδιά, θα χαρείτε επίσης τις διακοπές σας, αφού το χιόνι θα τους κάνει να ξεχάσουν την παρουσία σας..

Δείτε τους τοπ 10 ελληνικούς προορισμούς για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες φίλων. Μην ξεχάστε να ρίξετε μια ματιά στις προσφορές και στα προτεινόμενα ξενοδοχεία από το Booking.com.

#1 Παλιός Άγιος Αθανάσιος – Καϊμακτσαλάν

Palaios-Agios-Athanasios-kaimaktsalan







Δεν θα μπορούσα να μην βάλω πρώτο στην λίστα, τον Παλιό Αγ. Αθανάσιο, το αγαπημένο (και δοκιμασμένο από το pswnio.gr) χωριό της Βόρειας Ελλάδος που έχει μετατραπεί πλέον σε κοσμοπολίτικο οικισμό, ειδικά για τους Θεσσαλονικείς. Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (Βόρας) είναι 15 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό, αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, να επισκεφτούν το κοσμικό χωρίο. Στο Παλιό Αγ. Αθανάσιο θα δείτε πολλούς παραδοσιακούς πέτρινους ξενώνες, αναπαλαιωμένες κατοικίες, μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά καθώς και νυχτερινά μαγαζιά που υπόσχονται ατελείωτη διασκέδαση. Επίσης, τα γραφικά πέτρινα σοκάκια του χωριού είναι ότι πρέπει για να τα εξερευνήσετε με ταίρι σας.












#2 Ελατοχώρι Πιερίας

elatoxwri_pierias








Το Ελατοχώρι είναι ένας από τους κορυφαίος χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Διαθέτει όμορφους ξενώνες με πολλές ανέσεις και παραδοσιακές ταβέρνες με καλό φαγητό. Τι καλύτερο από το καλό φαγητό, δίπλα στο τζάκι, με το αμόρε σας! Το Ελατοχώρι έχει επίσης πλούσια βλάστηση με εναλλαγή των τοπίων, με τις κοιλάδες και οροπέδια και μαγευτική θέα στον Όλυμπο. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το Ελατοχώρι βρίσκεται το πολυσύχναστο χιονοδρομικό κέντρο του.


#3 Πήλιο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA









Αναμφισβήτητα, το Πήλιο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πέτρινα γραφικά αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια, κρυστάλλινες πηγές, χρυσές αμμουδιές, γεφύρια, καταπράσινα τοπία, κορυφές και θέα στον Παγασητικό κόλπο είναι μερικά από τα γνωρίσματα του Πηλίου. Τα 24 γραφικά χωριά του Πηλίου με τις ομορφιές τους και το χιονοδρομικό κέντρο δεν αφήνουν παραπονεμένο κανέναν επισκέπτη. Ο χειμώνας, και το λευκό χρώμα του χιονιού, φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στο Πήλιο. Όπως γνωρίζεται, το σήμα κατατεθέν του Πηλίου είναι τα φημισμένα τσιπουράδικα και οι μεζέδες, πράγμα που δεν πρέπει να παραλείψετε.


#4 Αράχωβα

araxova







Η Αράχωβα είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός αφού η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, της δίνει έναν lifestyle αέρα. Είναι χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού, μια ανάσα μακριά από το Χιονοδρομικό του Κέντρο. Στην Αράχωβα μπορεί να συναντήσετε πολυκοσμία αλλά τα καφέ, τα μπαράκια και τα εστιατόρια είναι πάρα πολλά και φτάνουν για όλους. Για να γνωρίσετε καλύτερα την Αράχωβα και τις ομορφιές της, θα σας πρότεινα, να αφήσετε το αυτοκίνητο κάπου παρκαρισμένο και να την περπατήσετε. Για την διαμονή, υπάρχουν πολλές επιλογές και για όλα τα πορτοφόλια.












#5 Ελάτη Τρικάλων – Περτούλι

elati_trikalwn








Η Ελάτη είναι το μεγαλύτερο χωριό των Τρικάλων. Η ονομασία της, δεν είναι τυχαία, αφού βρίσκεται μέσα στα έλατα. Είναι χτισμένη στις πλαγιές Κόζιακα, ένα βουνό που βρίσκεται απέναντι από τα Μετέωρα. Είναι ένας προορισμός για λάτρες της φύσης με πολλά δασικά μονοπάτια, αλλά και σκιέρ, αφού το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό. Τα τελευταία χρόνια, η Ελάτη έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης τουρισμού και η ξενοδοχειακή υποδομή της, έχει ανέβει σε υψηλά επίπεδα.


#6 Ζαγοροχώρια

zagoroxoria







Τα Ζαγοροχώρια είναι μια «οικογένεια» από 46 χωριά των Ιωαννίνων και είναι ένας αγαπημένος χειμερινός προορισμός για πολλούς ταξιδιώτες. Στα Ζαγοροχώρια μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, το κάθε χωρίο προσφέρει τα δικά του χαρακτηριστικά, είτε κάποιος αναζητά ένα ήσυχο μέρος είτε θέλει κάτι πιο φασαριόζικο είτε θέλει απλώς να απολαύσει την θέα. Οι δραστηριότητες στα Ζαγοροχώρια είναι πάρα πολλές, όπως πεζοπορία, ιππασία, ορειβασία, αναρρίχηση, rafting, κανό καγιάκ και mountain bike.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία: Papaevangelou HotelZagori Philoxenia Hotel Aberratio Boutique HotelHotel Machalas


#7 Μέτσοβο

metsovo







Το Μέτσοβο είναι μια ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων, από τους γραφικότερους, παραδοσιακούς οικισμούς τις χώρας μας. Είναι χτισμένη στις πλαγιές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1160 μ. σε ένα εκπληκτικό τοπίο γεμάτο πράσινο.Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει στο Μέτσοβο είναι η μυρωδιά του καλό φαγητού, το κοντοσούβλι θα το μυρίσετε πριν ακόμα φτάσετε. Η κεντρική πλατεία είναι γεμάτη με τουριστικά μαγαζάκια με φιλόξενους κατοίκους και γέροντες να συζητούν, αδιαφορώντας για την βαβούρα των τουριστών σαν να την έχουν συνηθίσει πλέον. Στην περιοχή αυτή, λειτουργεί το Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου που απέχει μόλις 7 χλμ. από το χωριό.













#8 Καρπενήσι

karpenisi








Το Καρπενήσι διαθέτει εντυπωσιακή φύση, δάση γεμάτα έλατα, φαράγγια, λίμνες, μοναστήρια και γεφύρια. Είναι ένας τόπος που οι φυσιολάτρες λατρεύουν για τα αξιοθέατα που προσφέρει αλλά και οι σκιέρ, για το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι. Οι γραφικές διαδρομές στα χωριά της Ευρυτανίας με ποτάμι, δάσος, βουνό δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένου αλλά και τα πολυτελή ξενοδοχεία και οι παραδοσιακοί ξενώνες με πολλές ανέσεις, θα εκπληρώσουν κάθε επιθυμία σας.


#9 Καλάβρυτα

xionodromiko-kalavrita









Τα Καλάβρυτα, αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Βρίσκονται στην ορεινή Αχαΐα και οι δραστηριότητες της περιοχής είναι αμέτρητες. Η κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων είναι γεμάτη με καφετέριες και ψησταριές που θα σας κάνουν να πεινάσετε είτε περπατήσατε στο όμορφο φαράγγι του Βουραϊκού με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο είτε όχι. Ένα ατραξιόν της περιοχής είναι ένα παλιό Boeing της Ολυμπιακής που έχει μετατραπεί σε μπαράκι, λίγο έξω από τα Καλάβρυτα. Να σημειώσουμε, για τους αγαπημένους σκιέρ μας, ότι τα Καλάβρυτα διαθέτουν Χιονοδρομικό Κέντρο.


#10 Τρίκαλα Κορινθίας

trikala-korinthias







Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν μόλις 1 μίση ώρα από την Αθήνα. Είναι παραδοσιακά χωριά βυθισμένα σε ορεινή φύση με πυκνά δάση, λίμνες, μονοπάτια, χιονισμένα έλατα και χιονοδρομικό κέντρο. Αυτά κάνουν τα Τρίκαλα Κορινθίας έναν ιδανικό χειμερινό προορισμό για ένα τριήμερο ξεκούρασης ή ένα Σαββατοκύριακο. Στα Μεσαία Τρίκαλα θα βρείτε πολλές ταβέρνες με καλό φαγητό ενώ η Άνω συνοικία σε υψόμετρο 1.100μ έχει θέα όλο τον Κορινθιακό!

Bonus! Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε: Λουτρά ΠόζαρΛίμνη Πλαστήρα

Previous Post Next Post