Πώς θα φτιάξεις 2 τέλεια κέικ σοκολάτας


 

Η
27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ως η Chocolate
Cake Day και εύκολα μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό. Για την ιστορία, το
πρώτο κέικ σοκολάτας φτιάχτηκε το 1764, όταν ανακαλύφθηκε πως το να 'σπας' τους
κόκκους κακάο με πέτρες έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σκόνης, που μπορεί να
γίνει σοκολάτα.

Σε
κάθε περίπτωση, το εν λόγω έδεσμα είναι καθολικά αναγνωρισμένο και δημοφιλές
πια, για όλους τους σωστούς λόγους.












Απίστευτο Κέικ Σοκολάτας με Λάδι


Υλικά



1 φλιτζάνι νερό





1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι



3/4 φλιτζανιού λάδι



1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη



3 κ.γλ. μπέικιν



1 κούπα κακάο, άγλυκο



3 ¼ κούπας αλεύρι που φουσκώνει
μόνο του



Για το γλάσο:



1 ½ κούπα άχνη ζάχαρη



3/4 κούπας κακάο, άγλυκο



 

Εκτέλεση

·             Ανακατεύουμε
καλά σε ένα μπολ το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και τη ζάχαρη.

·       Προσθέτουμε
το μπέικιν και τελευταία το κακάο και το αλεύρι.

·       Αφού
ανακατευτούν καλά (είτε με το χέρι, είτε με το μίξερ) τα βάζουμε σε μια
βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για
περίπου 45 λεπτά.

·       Μέχρι να
κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο.

·       Διαλύουμε
σε λίγο ζεστό νερό την άχνη και το κακάο.

·       Προσοχή να
μη βάλουμε πολύ νερό- θέλουμε σφιχτό μίγμα.

·       Κατόπιν το
απλώνουμε πάνω στο κέικ (αφού κρυώσει το κέικ).











 

Αφράτο Κέικ
Σοκολάτας


Υλικά



Για το κέικ:





220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία
δωματίου



400 γρ. ζάχαρη



6 αυγά



100 γρ. γάλα



2 βανίλιες



85 γρ. κακάο άγλυκο



250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
μόνο του



1 πρέζα αλάτι



Για το γλάσο:



100 γρ. κουβερτούρα



100 γρ. κρέμα γάλακτος



 

Εκτέλεση

·            Προθερμαίνουμε
το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

·       Στο μπολ
του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες.

·       Στη
συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.

·       Χτυπάμε σε
μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

·       Στη
συνέχεια χτυπάμε δυνατά για 4 λεπτά. Η ζύμη θα φουσκώσει λίγο και θα μαλακώσει.

·       Σε μια
φόρμα κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, αδειάζουμε το μίγμα.

·       Ψήνουμε
στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.

·       Ετοιμάζουμε
το γλάσο: Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος.

·       Το αφήνουμε
να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε λίγο ανά διαστήματα.

·       Περιχύνουμε
το γλυκό με το γλάσο να πάει παντού.






style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3333235119841086"
data-ad-slot="7510636819">




Previous Post Next Post