Πως να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.. τα απαραίτητα βήματα!


Ο κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός και αυτό ισχύει διότι κάθε σχέση είναι διαφορετική. Κάτι κοινό που υπάρχει σε κάθε τέλος, είναι ότι σίγουρα ο ένας (αν όχι και οι δύο) δε θέλει να είναι πια σε αυτή τη σχέση..

Όσο πιο πολύ αγάπησες και όσο πιο πολύ έδωσες στον σύντροφο σου, τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι να προχωρήσεις και να κοιτάξεις μπροστά. Η ηλικία δεν έχει σημασία, μπορεί μία σαραντάρα και μία εικοσάρα να ερωτευτούν και να πονέσουν το ίδιο ακριβώς. Διότι ο πόνος της απόρριψης και της αποχώρησης είναι εν τέλη ο ίδιος. Ούτε έχει τόσο σημασία αν ήταν ένας χρόνος ή πέντε χρόνια, γιατί το αίσθημα του κενού που μένει είναι το ίδιο. Ο χρόνος που ήσουν με τον άλλον-η και οι ηλικίες που έχετε είναι λεπτά ζητήματα και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό όμως που μένει ίδιο είναι η αγάπη που έδωσες και ο χωρισμός που περνάς αυτή τη στιγμή.

Αν λοιπόν μόλις χώρισες και πρωτίστως σε χώρισαν και χρειάζεσαι λίγη βοήθεια να το ξεπεράσεις ακολούθησε τα παρακάτω βήματα. Κάνε τα πράξη και όλα με υπομονή και επιμονή περνάνε.

Αποδέξου την κατάσταση. Σε πρώτη φάση βρίσκεσαι σε μια σύγχυση μέσα σου που δε μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί ή μάλλον δε θες να το πιστέψεις. Για σένα κάποτε ήταν οδυνηρή μόνο η σκέψη του χωρισμού με αυτόν τον άνθρωπο, πόσο μάλλον τώρα που συμβαίνει. Όμως είναι η πραγματικότητα, μόλις χώρισες. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείς και το αποδεχθείς τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις επίσης να τον -την ξεπεράσεις.

Μην ελπίζεις, ότι υπάρχει πιθανότητα επανένωσης. Μπορεί να υποστηρίζεις την φράση “Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία”, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο κακό θα σου κάνει. Γιατί καθώς ελπίζεις ότι σε θέλει ακόμη, περιμένεις ακόμα και ασυνείδητα ένα τηλεφώνημα του. Γεγονός που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις και να κάνεις μια νέα αρχή. Το μυαλό σου δε θα πάψει να κάνει σενάρια με το τι θα γίνει αν θα σου τηλεφωνήσει. Και όταν θα περάσουν οι πρώτες εβδομάδες που δε θα σου δείξει κάποιο σημάδι ζωής, θ’απογοητευτείς ακόμα περισσότερο.

Μην κάνεις προσπάθειες επανένωσης. Μην στέλνεις δηλαδή μηνύματα, μην παίρνεις τηλέφωνα και μην τον-την κυνηγάς έξω από το σπίτι του-της. Αυτός που σε χώρισε αυτός και θα έπρεπε να γυρίσει και να σου πει ότι σε θέλει ακόμα. Όχι λόγω εγωισμού ή υπερηφάνειας αλλά γιατί πολύ απλά η δική του-της μεριά είναι που θα έπρεπε να αλλάξει, αυτός-ή να σε θέλει και να στο δείξει. Αν δράσεις διαφορετικά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις αποτυχημένες προσπάθειες, στις οποίες θα πληγώνεσαι ακόμα περισσότερο.






style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3333235119841086"
data-ad-slot="7510636819">





Απομακρύνσου από γνωστούς, συγγενείς ή και φίλους του, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό. Γιατί ακόμα και αν εσύ αποφεύγεις να ρωτάς για εκείνον-η, θα υπάρξει στιγμή που θα τον-την αναφέρουν ακόμα και άθελα τους. Ακόμα και η αύρα τους θα σου θυμίζουν εκείνον-η ή θα θυμάσαι στιγμές που ήσασταν κάποτε όλοι η παρέα μαζί. Είναι γενικά επίφοβο να κρατάς επαφές με δικούς του ανθρώπους, ακόμα κι΄αν τους συμπαθείς πολύ. Θα βάζεις απλά μια επιπλέον δυσκολία στον εαυτό σου, μαθαίνοντας νέα του.

Διέγραψε και πέταξε ότι δικό του υπάρχει. Αν αυτό είναι αδύνατον και προτιμάς να κρατάς τις αναμνήσεις σου μαζί του-της, φύλαξε τα κάπου που δε θα έχεις εύκολη πρόσβαση. Γιατί αν κοιτάς φωτογραφίες και βιντεάκια από τα παλιά, απλά πάλι θα ρίξεις την ψυχολογία σου στο μηδέν. Μπορεί να χαίρεσαι εκείνη την στιγμή που θα τα βλέπεις, αλλά το επόμενο λεπτό πολύ πιθανό να είσαι στα πατώματα.

Θύμωσε και πείσμωσε, αν δε το έχεις κάνει ακόμα. Αν είσαι ευαίσθητος χαρακτήρας και σου είναι αδύνατον να κάνεις έστω και μία αρνητική σκέψη για εκείνον-η, τότε τουλάχιστον πείσμωσε. Σκέψου τα αρνητικά της τότε σχέση σας και όχι μονάχα τα θετικά. Και ότι σίγουρα αυτός-ή χάνει που δεν σε έχει, όχι εσύ. Επίσης σκέψου ότι ακόμα και να ήσασταν μαζί δε θα μπορούσε πλέον να σου προσφέρει αυτά που κάποτε σου έδινε. Πολύ απλά τίποτα δε θα ήταν ίδιο. Σκλήρυνε λίγο τα αισθήματα σου και μην νοσταλγείς τα παλιά.

Απασχολήσου με τον εαυτό σου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα καλά νέα είναι ότι τώρα έχεις ελεύθερο χρόνο. Εκμεταλλεύσου τον και ξεκινά κάποιο χόμπι, διάβασμα, βγες με φίλους οτιδήποτε που δεν έχει σχέση με εκείνον-η. Θα σε βοηθήσει να απασχολήσεις το μυαλό σου και επιπλέον θα νιώσεις πιο αναζωογονημένος-η, από το να είσαι ολημερίς σε ένα κρεβάτι.

Δώσε χρόνο στον χρόνο. Μην έχεις την απαίτηση από τον εαυτό σου να γίνεις καλά από την πρώτη εβδομάδα. Αγάπησες και ερωτεύτηκες, δεν ήταν κάποιο χόμπι αυτό για εσένα, επομένως σίγουρα θα θέλει τον χρόνο του. Μην κοιτάς το πόσο χάλια είσαι σήμερα ή θα είσαι αύριο, αλλά κοίτα πιο μπροστά. Η αίσθηση της μοναξιάς σίγουρα θα υπάρχει αλλά με τον καιρό θα φεύγει και θα έρθουν πράγματα στη ζωή σου που θα σου γεμίζουν το κενό που αισθάνεσαι. Να είσαι αισιόδοξη-ος όσο δύσκολο και να φαίνεται, γιατί δε ξέρεις τι καλά έπονται.

Μην ξανακοιτάξεις πίσω. Ότι έγινε έγινε, κράτα το καλό από αυτό που είχες και προχώρα. Όσα βήματα μπροστά και να κάνεις, μία φορά να γυρίσεις πίσω μπορεί να χαλάσει όλη σου την προσπάθεια. Μπορεί να νομίζεις μετά από κάνα δυο μήνες ότι είσαι έτοιμη-ος να την-τον δεις και να τα πείτε φιλικά. Όμως στην πραγματικότητα βάζεις σε ρίσκο την ίδια σου την ψυχολογία.


 






style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3333235119841086"
data-ad-slot="7510636819">




Previous Post Next Post