5 τρόποι για ανεβασμένη λίμπιντο και καλύτερο σεξ απόψε κιόλας!

 


Όταν η διάθεση για σεξ υπάρχει αλλά το σώμα σου δεν λέει να σε βοηθήσει, όταν ακόμα αναρωτιέσαι για ποιο λόγο η αίσθηση που σου χαρίζει το σεξ δεν είναι τόσο καλή όσο θα έπρεπε τότε αυτό που χρειάζεται είναι να ξυπνήσεις τη λίμπιντό σου!

Η πτώση της λίμπιντο δεν είναι κάτι που χρειάζεται να σου προκαλεί ανησυχία αφού μπορεί να προκληθεί από δεκάδες λόγους αλλά και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με άλλους τόσους. Βρες παρακάτω τις κυριότερες αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη λίμπιντο και 5 φυσικούς τρόπους να την ενισχύσεις.

Όσο κι αν ποικίλουν οι αιτίες που εμφανίζεται, η μειωμένη λιπμπίντο είναι τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα εσωτερικευμένου στρες ή καταπιεσμένων αρνητικών συναισθημάτων. Μπορεί να μην αισθάνεσαι αγχωμένος ή στεναχωρημένος αλλά να υπάρχουν πράγματα που δεν σε αφήνουν να ζήσεις στο Τώρα- και αυτό σίγουρα μειώνει την ευχαρίστηση που νιώθεις αλλά και την ανταπόκριση του σώματός σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αμέσως μετά από το άγχος, υπαίτιες θεωρούνται οι ορμονολογικές δυσαρμονίες, οι διατροφικές ελλείψεις ή ζητήματα μεταβολισμού ή γονιδιώματος που επιδρούν στην ψυχολογία. 


Όλα τα παραπάνω όμως μπορούν να βελτιωθούν αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Απόκλεισε τις επεξεργασμένες τροφές
Είναι σημαντικό να αναλογιστείς το ρόλο που παίζει η διατροφή σου στην ευεξία αλλά και τις ορμόνες σου. Μήπως τελευταία καταναλώνεις πολλή ζάχαρη ή ενδίδεις συχνά σε junk food; Η βάση της υγείας, της ευεξίας και, κατ'επέκταση της υγιούς λίμπιντο είναι μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή.

Κατανάλωσε "αφροδισιακά" 
Κι όμως, οι τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο δεν είναι μύθος! Ανάμεσα στις καλύτερες βρίσκεται το κακάο, η σοκολάτα, τα όστρακα αλλά και η σκόνη maca. Απόλαυσε ένα ζεστό ρόφημα με κακάο και maca και θα μας θυμηθείς!

Διάλεξε σοφά τα βότανα 
Για την τόνωση της λίμπιντό σου μπορείς να δοκιμάσεις και ορισμένα βότανα που όμως δεν αποτελούν πανάκεια. Αν η αιτία της πεσμένης λίμπιντο είναι το στρες, ένα προσαρμογόνο βότανο όπως το ginseng ίσως βοηθήσει. Αν φταίει το άγχος, δοκίμασε ashwagandha. Αν, δε, το ζήτημα εντοπίζεται στα επινεφρίδια, η γλυκόριζα θα δώσει τη λύση. Αν επιλέξεις αυτή τη λύση, ζήτησε τη συμβουλή ενός βοτανολόγου για να βρεις την κατάλληλη λύση.

Ασκήσου στην ενσυνειδητότητα
Όπως ήδη φαντάζεσαι, είναι πολύ δύσκολο να απολαύσεις τη στιγμή αν το μυαλό σου πετάει αλλού. Γι'αυτό και ένα από τα πιο εύκολα και αποτελεσματικά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να ηρεμήσεις και να συγκεντρωθείς με τη βοήθεια της αναπνοής. Αν μάλιστα εξασκηθείς σε αυτό μαζί με τον σύντροφό σου θα συνδεθείτε ακόμα βαθύτερα. Δεν χρειάζεται να ψάξεις για περίπλοκες ασκήσεις. Απλά όταν νιώθεις πως η προσοχή σου διασπάται, φέρε το νου σου πίσω στην αναπνοή σου ή, ακόμα καλύτερα, σε εκείνη του συντρόφου σου.

Μην ξεχνάς πως δεν είσαι μόνη
Αν βρίσκεσαι σε σχέση, θυμήσου πως το σεξ είναι εμπειρία που αφορά και τους δυο σας. Προσπάθησε να συγχρονίσεις την αναπνοή σου με εκείνη του συντρόφου σου κατά τη διάρκεια του σεξ, βγάζοντας από το μυαλό σου την πίεση της ολοκλήρωσης. Επικεντρώσου στην απόλαυση κάθε στιγμής και την σύνδεση που σας προσφέρει αυτή η εμπειρία. Αν προσέξεις αυτά τα στοιχεία, τα άλλα, ούτως ή άλλως, θα ακολουθήσουν!

Με στοιχεία από το thethirty.com
Previous Post Next Post