Τι περιλαμβάνει το πρωινό σε 25 διαφορετικές χώρες

 


Το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της μέρας, δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και επιστημονικές έρευνες. Ας δούμε πως αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα του πρωινού, διάφοροι λαοί του κόσμου, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους..

# 1. Πλήρες αγγλικό πρωινό – Λουκάνικα, μπέικον, αυγά, ψητά ντομάτα, μανιτάρια, ψωμί, λουκάνικο και ψητά φασόλια. Δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα φλιτζάνι τσάι από τις συνήθειες των Άγγλων.

aggliko-proino

# 2. Κούβα – Συνήθως αποτελείται από ζαχαρούχο καφέ με γάλα και λίγο αλάτι μέσα. Το μοναδικό Κουβανέζικο ψωμί είναι φρυγανισμένο και βουτυρωμένο, ότι πρέπει για βούτημα στο καφέ..

02-Cuba-proino

# 3. Μαρόκο – Συνήθως αποτελείται από διάφορα ψωμιά με τσάτνεϊ, μαρμελάδα, τυρί και βούτυρο. Έχουν ένα πολύ νόστιμο ψωμί σαν τηγανίτα που ονομάζεται Baghir.

03-Morocco-proino

# 4. Πορτογαλία – Νόστιμα και απλό, γεμιστά κρουασάν και άφθονο καφέ.

04-Portugal-proino

# 5. Αυστραλία – Μόνο ένα σημαντικό προϊόν, Vegemite. Οι Αυστραλοί ταξιδεύουν συχνά με ύπουλα δοχεία κολλώδης, αλμυρής, καφέ χρώματος πάστας στο σακίδιο τους. Το Vegemite είναι μια πάστα φτιαγμένη από εκχύλισμα ζύμης από απομεινάρια ζυθοποιών με διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά. Αναπτύχθηκε από τον Cyril P. Callister στη Μελβούρνη, το 1922.

05-Australia-proino

# 6. Βραζιλία – Μια επιλογή από κρέατα, τυριά και ψωμί είναι το κανονικό πρωινό των Βραζιλιάνων.

06-Brazil-proino

# 7. Ιταλία – «Cappuccino e cornetto» δηλαδή ένα καπουτσίνο και κρουασάν

07-Italy-proino

# 8. Γερμανία – Λουκάνικα, τοπικά τυριά, φρεσκοψημένο ψωμί και ένας δυνατός καφές.

08-Germany-proino

# 9. Αμερική – Σπιτικές τηγανίτες με μπέικον, σιρόπι και βατόμουρα.

09-America-proino

# 10. Γαλλία – Le croissant, σκέτο ή γεμιστό με σοκολάτα, βούτυρο, σοκολάτα ή κρέμα, και φυσικά καφέ.

10-France-proino

# 11. Χαβάη – Δεν περίμενα να τρώνε και κάτι άλλο στη Χαβάης, παρά μια ποικιλία από φρούτα, το αγαπημένο πρωινό του Mr. Pswnio.gr δηλαδή

11-Hawaii-proino

# 12. Καναδάς – Οι Perogies είναι βραστά, ψητά ή τηγανητά από άζυμη ζύμη και παραδοσιακά γεμιστά με γέμιση πατάτας, λάχανο τουρσί, κιμά, τυρί ή φρούτα. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα λουκάνικα και το τοστ για να τα αλείψετε.

12-Canada-proino

# 13. Ιράν – Προτιμούν όλες τις παραλλαγές της ομελέτας. Απαραίτητα συνοδευτικά το κρεμμύδι και το λεμόνι.

25-Iran-proino

# 14. Ταϊλάνδη – Συνήθως αποτελείται από κάτι κρεατικό μέσα σε ένα μίγμα σιμιγδαλιού / κουάκερ. Αυτό που βλέπετε παρακάτω είναι χοιρινό κουάκερ. Διαθέτει κινέζικα ντόνατς, ρίζες φασολιών σόγιας, χοιρινό έντερο γεμιστό με πικάντικο χοιρινό κιμά, φέτες καρδιάς χοιρινού, λωρίδες στομάχου και πουτίγκα αίματος. Εμείς θα είχαμε ξεράσει και μόνο στο άκουσμα αυτών των καθημερινών υλικών!

14-Thailand-proino

# 15. Πολωνία – Λουκάνικα, κρέμα γάλακτος και τηγανίτες, με τα λαχανικά να αποτελούν τη γαρνιτούρα του πρωινού.

polonia-proino

# 16. Αίγυπτος – Το πρωινό εδώ είναι καυτερό! Είναι από φάβα, φασόλια, ρεβίθια, σκόρδο και λεμόνι. Το πιάτο ολοκληρώνεται με το ελαιόλαδο, πιπέρι κόκκινο, σάλτσα ταχίνι, ένα βραστό αυγό, και μερικά πράσινα λαχανικά σε κύβους. Αυτά το ολίγα..
16-Egypt-proino

# 17. Ιαπωνία – Τι εννοείς δεν είχατε ποτέ «tofu» για πρωινό? Είναι μια δημοφιλής επιλογή στην Ιαπωνία, ψάρι και ρύζι βουτηγμένο σε τόφου(πηγμένο γάλα για τυρί από πουρέ σόγιας). Απλά τέλειο ??
17-Japan-proino

# 18. Κίνα – Περισσότερο σαν μεσημεριανό μοιάζει το πρωινό στην Κίνα. Αποτελείται από μακαρόνια(noodles), ρύζι, σάλτσα μπάρμπεκιου και τηγανητά λαχανικά.
18-China-proino

# 19. Μογγολία – Σε γενικές γραμμές αποτελείται από βρασμένο αρνίσιο κρέας με πολλά λιπαρά, ζυμαρικά και ίσως μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα ή ρύζι. Στη δυτική Μογγολία για ποικιλία στη διατροφή του, βάζουν το κρέας αλόγου.
19-Mongolia-proino

# 20. Πακιστάν – Στο Πακιστάν θα πάρετε Aloo Paratha για πρωινό. Είναι μια ινδική λεπτή ζύμη ολικής αλέσεως που φτιάχνεται σε ταβά. Η ζύμη περιέχει γκι και το ψωμί είναι συνήθως γεμιστό με λαχανικά. Είναι καλύτερο όταν τρώγεται με βούτυρο, chutney ή κάποια άλλη πικάντικη σάλτσα. Μπορείτε να το βουτήξετε και στο τσάι σας.
20-Pakistan-proino

# 21. Εσθονία – φέτες ψωμιού με κρεμώδες κίτρινο τυρί από πάνω ψημένα στο φούρνο. Το κρεμώδες κάλυμμα μπορεί να συμπληρωθεί με ρικότα ή fromage fraiche, αν προτιμάτε.
21-Estonia-proino

# 22. Βενεζουέλα – Με Empenadas αρχίζει η μέρα τους. Δηλαδή τηγανισμένα πιτάκια με λαχανικά. Το πρωινό συμπληρώνετε με μικρά γλυκά με φρέσκο ​​τυρί, κιμά ή οποιοδήποτε συνδυασμό λαχανικών με φασόλια.
22-Venezuela-proino

# 23. Γκάνα – Το πιο δημοφιλές είδος πρωινού σε αυτή αφρικανική χώρα είναι τα waakye. Είναι βασικά ρύζι μαγειρεμένο σε φασόλια και βρίσκεται σε όλους τους υπαίθριους πάγκους στην Γκάνα.
23-Ghana-proino

# 24. Τουρκία – Το πρωινό των γειτόνων μας, συνήθως αποτελείται από μερικές ποικιλίες τυριού, βούτυρο, ελιές, αυγά, ντομάτες, αγγούρια, μαρμελάδα, μέλι, και τα πικάντικα κρέατα.
24-Turkey-proino

# 25. Ελλάδα – Στην Ελλάδα το παραδοσιακό πρωινό είναι πλούσιο και γεμάτο με γλύκα και αλμυρά εδέσματα. Μερικά από αυτά είναι σπανακόπιτα, φέτα, φρέσκο ψωμί, τηγανίτες με μέλι και πολλά άλλα! Εννοείτε πως πάντα συνοδεύεται με ένα ποτήρι παγωμένου φραπέ ;) 



Πηγή: yolo.gr


Previous Post Next Post